Ridhusträning!

december 6, 2012

I dag har vi varit och tränat inomhus! Underbart. Är oisolerat och rätt kallt men det är torrt, vindstilla och ingen is. Här ska tränas! (Enda nackdelen är väl att det ligger på andra sidan stan. Och det var snöstorm igår. Riktig snöstorm. Och de är inte vassast på ploga här. Tacka vet jag fyrhjulsdrift. Och tror alla andra trafikanter tackade vår låga bil som gjorde en insats och hjälpte till med plogandet här och var… :p)

Tänkte att jag hade planerat lite innan vi kom dit. Men det var lite. Jag hade liksom tänkt vilka moment, men inte när, var eller hur de skulle genomföras… Gör om gör rätt!

  • Platssittning Gjorde en minuts platssittning. En annan hund som lite störning. Halva tiden dold och halva synlig. Inga problem. Ska här utöka tiden något så hon är van att sitta längre än ”tävlingstid” men det ska nog inte vara några problem.
  • Platsliggning 2 minuter dold, med annan hund som störning. Efter 1,5min lyfte hon upp huvudet från marken. Sett det här beteendet på tävling några ggr med, att hon inte håller huvudet mot marken hela tiden. Är nog träningsbrist, tränar platsmomenten extremt lite då hon alltid känts så säker på det. Men ska överträna så hon även här är van att ligga länge med huvudet mot marken hela tiden.
  • Rutan Så himla bra! Kändes rätt säker igen. Använde target och flyttade rutan mellan varje skick. Rätt varje gång. Provade på ett fullängdsskick som kändes jättelångt, insåg att det var länge sedan vi tränade på 25m… Gjorde även 2 rutor utan target vilka också gick fint. Rutorna kanske inte var toksnygga men med tanke på hur dåligt rutan gått den senaste tiden är jag rätt överlycklig.
  • Inkallning med stå Kanske fyra inkallningar. Gick lite fot och ”tävlingsbelönade” innan jag provade på en 18m inkallning. Hon springer bra och stannar mkt bra för att vara henne, kommer inget tydligt hopp då men känns okej ändå. När hon gjort en inkallning och vet vad det handlar om (och att matte faktiskt har älskade pipbollen i fickan) så var hoppet tillbaka. 26m inkallning.
  • Träapport över hinder Hittade en hink med apporter och ett tävlingshinder i ridhuset och var ju såklart tvungen att prova med främmande apporter. Började med en liten, var ett litet tveksamt gripande då hon insåg att det ej var ”hennes”. Gjorde likadant 2ggr i rad. Provade sen med en rätt stor och då greppade hon den direkt och snabbt. Konstiga hund 😉

Sammanfattningsvis så var känslan bra efter dagens träning. Det var inget som strulade, allt fungerade okej. Ingenting var kanske heller riktigt klockrent men känns som vi ändå är en bit på väg.

(Finns även agilityhinder i ridhuset och när det var uppställt kunde vi ju inte låta bli att prova lite. Hej vad kul hon tyckte det var! 🙂 )

IMG_1430Pudeln som inte kan gå promenad utan något i munnen 

Lämna en kommentar